Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια απάντηση προς την γνωστή αντικομμουνιστική – τυχοδιωκτική ομάδα του «ΝΑΡ» που επιβεβαιώνει την ορθότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ

23 Ιανουαρίου, 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχόλιο της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Μια απάντηση που επιβεβαιώνει την ορθότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ

Δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση που υπογράφεται από την γνωστή αντικομμουνιστική – τυχοδιωκτική ομάδα του «ΝΑΡ» με την οποία εγκαλεί το ΚΚΕ ότι με ψέματα προσπαθεί να ταυτίσει τις θέσεις του για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ με αυτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των αγροτοπατέρων.

Η απάντηση επιβεβαιώνει:

1ον την ταύτιση για την οποία ωρύεται το ΝΑΡ

2ον την τυχοδιωκτική καιροσκοπική τακτική του στο εργατικό – λαϊκό κίνημα

3ον τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του που είναι ο αντικομμουνισμός και η συκοφάντηση του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε

Πιο συγκεκριμένα:

Κάνει διάφορες κολοτούμπες στις θέσεις του για τη ΔΩΔΩΝΗ όπως όταν λέει στους αγροτοκτηνοτρόφους να γίνουν μέτοχοι και να αναλάβουν τη λειτουργία της ΔΩΔΩΝΗΣ, θέση που υποστήριζε στην κοινή σύσκεψη με τους αγροτοπατέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους βουλευτές και τοπικούς κρατικούς παράγοντες αυτών των κομμάτων.

Στην ανακοίνωση του υποστηρίζει την κρατικοσυνεταιριστική λειτουργία της ΔΩΔΩΝΗΣ αγνοώντας σκόπιμα το πλαίσιο λειτουργίας και την μετατροπή των συνεταιρισμών σε Α.Ε. χωρίς καν να θίγει -σκόπιμα βέβαια- την οικονομική κοινωνική βάση που θα λειτουργήσει, με ποια εξουσία θα φέρει σε πέρας αυτό το έργο, χαϊδεύοντας έτσι τα αυτιά στους αγροτοκτηνοτρόφους και αφήνοντας στο απυρόβλητο το σύστημα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και την δράση του πολυεθνικού κεφαλαίου. Δηλαδή «και στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι».

Αυτές οι θέσεις του έχουν υιοθετηθεί από τους αγροτοπατέρες τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οδηγούν στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ κάνοντας συνυπεύθυνους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Στην ανακοίνωση του, ενώ κατηγορεί το ΚΚΕ για γραμμή ήττας στο εργατικό λαϊκό κίνημα, προτείνει κοινή δράση μαζί του για να ψαρέψει στα θολά νερά. Αυτό κι αν είναι τυχοδιωκτισμός. Και την ίδια ώρα είναι το μόνιμο ακροατήριο στις συγκεντρώσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων που κινείται απαρέγκλιτα στην προδοτική γραμμή της ΓΣΕΕ.

Κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι απόρριψε την πρόταση του για προεδρείο «δήθεν ταξικό» στο Ε.Κ. Ιωαννίνων ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό προϋποθέτει την ψήφιση ή από την ΠΑΣΚΕ ή από την ΔΑΚΕ. Αντίθετα με την στάση του βοήθησε αποφασιστικά να συγκροτήσουν κοινό προεδρείο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

Με αυτές τις δυνάμεις συνυπάρχουν και συμπορεύονται την ώρα που απαιτείται αποφασιστική ρήξη με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Γίνονται πρόθυμοι συνέταιροι του ΠΑΣΟΚ σε κάθε ελιγμό του, προκειμένου αυτό να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Για μια ακόμη φορά εκφράστηκε αυτό στην πράξη, με τον «λεγόμενο συντονισμό» σωματείων, που ουσιαστικά είναι συντονισμός με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση της κυβερνητικής γραμμής στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο αντικομουνισμός του το οδηγεί να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να κατηγορεί το ΚΚΕ γιατί στάθηκε αλληλέγγυο στις σοσιαλιστικές χώρες, την Σοβιετική Ένωση, ταυτιζόμενοι απόλυτα με την συκοφαντική επίθεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων και γενικά του ιμπεριαλισμού. Εκεί τους έχει οδηγήσει η αντίΚΚΕ ψύχωσή τους.

Γιατί πρέπει επίσης να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν στο κομμουνιστικό κίνημα από την νίκη του οπορτουνισμού και ο συσχετισμός δύναμης έγειρε δραματικά υπέρ του ιμπεριαλισμού δείλιασαν, λιποτάχτησαν από το κομμουνιστικό κίνημα και πήραν την ασφαλή θέση του κατηγόρου και συκοφάντη της πρώτης μεγάλης προσπάθειας της εργατικής τάξης να οικοδομήσει το σοσιαλισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα αυτές οι δυνάμεις απολαμβάνουν τη θαλπωρή των μεγαλοκαναλαρχών και μεγάλων ιδιοκτητών ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και έντυπων, όπως το γνωστό συγκρότημα του Αλαφούζου.

Δεν είναι τυχαίο ότι χαράζουν τη γραμμή που υλοποιούν -ιδιαίτερα στο νεολαΐστικο κίνημα- η Ελευθεροτυπία, το Βήμα του Λαμπράκη και ο Σκάι

Το ΚΚΕ δεν μάχεται για να βρεθεί στο ίδιο μετερίζι με τις αντικομουνιστικές γκρούπες. Μάχεται για να οικοδομηθεί η μεγάλη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας που θα φέρει σε πέρας το μεγάλο έργο της κατάκτησης της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Δηλαδή το σοσιαλισμό.

Εάν είναι τυφλωμένοι από το αντιΚΚΕ μένος τους και δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτά που διαπιστώνει το ΚΚΕ, δεν μπορούν να δουν πώς αξιοποιούν τη δράση τους ισχυροί κύκλοι της αστικής τάξης, τόσο το χειρότερο για αυτούς. Μην ενοχλούνται γιατί το ΚΚΕ αποκαλύπτει τον τυχοδιωκτικό και αντικομμουνιστικό τους ρόλο. Είναι όρος, για κάθε Κομμουνιστικό Κόμμα που δεν έχει απολέσει τα χαρακτηριστικά του, να ενισχύει και να οξύνει το μέτωπο του τόσο προς την αστική τάξη όσο και προς τον οπορτουνισμό.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: